ENGLISH

Bergen 08.09.2006
Marilyn passet Rune da han var liten og hun bodde på Røst, i samme nabolag som han og Finn Olav. Vi hadde ikke sett hverandre på en del år, og det var veldig fint å være gjest på Veiholmen hos Marilyn. Et idyllisk lite sted på norskekysten, god havn og vennlige folk. I tillegg fikk vi besøkt graven til Marilyns sønn og vår felles barndomsvennn, Yngve. Han omkom i en tragisk bilulykke for halvannet år siden. Vi hadde ikke vært på graven før nå, og det var veldig godt å få komme dit og ta farvel. Kirkegården ligger vakkert til ved havet som Yngve var glad i, med utsyn til himmelen og horisonten i flere himmelretninger.

Etter to døgn med avslapping og rydding ombord, var tiden kommet for å dra videre. Med nybakte brød, nisekjøtt og breiflabbfilet i lasten, så vi lyst på turen ned mot Nordfjordeid i Sogn og Fjordane. Det var solskinn og pent vær, men dessverre ikke så mye vind som vi kunne ha ønsket oss, så vi lunket avgårde i 3,5 knop sørover.

Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere
LENGE SIDEN SIST: Det er noen år siden vi sist traff Marilyn, og det var utrolig hyggelig å ses igjen!
Vinden fra avreisen på Røst hadde vært meget gunstig, med kuling i ryggen stort sett hele veien. Men i det vi så Smøla i horisonten, døde vinden helt hen. Vi ble liggende og drive i timesvis, og så kom tåka i tillegg. Da startet vi motoren og gikk de siste milene inn til havna på Veiholmen. Anton, Odd Arne og Marilyn kom ut og loste oss med sjarken, og det er vi glade for. Det var trangt i innseilinga!

Vel på land disket de opp med bacalao og kald øl. Sjelden har vi vel spist et bedre måltid! Bakken gynget under oss etter tre døgn på opprørt hav, og vi tumlet oss i seng på tørt land og sov til langt utpå morgenen neste dag.

FLOTT HAVN: Havna på Veiholmen er trang, men veldig fin å ligge i. Vi ble loset inn og fikk nydelig bacalao servert om kvelden. Etter tre døgn til havs smakte det fortreffelig!
VEIHOLMEN: Etter tre døgns seilas på åpent hav fra Røst, så vi de karakteristiske vindmøllene på Smøla i horisonten.
Pitstopp på Smøla
Om oss
Sponsorer
Media om oss
Båten
Linker
Kontakt oss
Bilder
Prosjektet
Reiserute
Gjestebok