ENGLISH

Etter fem og et halvt år med intensiv planlegging, er det endelig tid for å gjennomføre drømmen vår! I august legger vi ut på jordomseiling. Båten heter S/Y Underveis, og er en stødig og sjøsikker Hero 101 fra midten av åttitallet. Vi kjøpte den i august i fjor, og nå er det ingen vei tilbake. Nå skjer det!

Historien om ekspedisjonen vår er historien om en drøm som ble til en ide, som ble til en plan, som ble til et prosjekt, som nå bokstavelig talt har fått vann under kjølen. Vi planlegger å være ute i vel tre år, frem til slutten av 2009. Underveis vil vi lage reisereportasjer, ta masse bilder, filme og være aktive både i media og på nettsiden vår, som vi skal forsøke å oppdatere så ofte som mulig.

I løpet av turen vil vi ha besøk av slekt og mange venner fra fjern og nær. Det gleder vi oss veldig til. Fra Røst går ferden via Nordfjordeid og Bergen til Shetland, Skottland, Irland, England, Portugal, Spania, Marokko, Kapp Verde, Brasil, Argentina, Falklandsøyene, Antarktis og Chile, før vi setter kursen ut i Stillehavet en gang om høsten i 2007. Derfra er det mer usikkert hvor ferden går. Og det er meningen. Vi har som ambisjon å seile litt utenfor allfarvei, der det ikke reiser så mange andre langturseilere. Og vi vil at reiseruten skal bli til mens vi reiser.

Vi håper å komme hjem med bagasjen full av minner og erfaringer fra steder vi har besøkt, mennesker vi har møtt, og ikke minst naturopplevelser vi har fått med oss. Både sol, regn, storm og stilla har sin skjønnhet, sin egen poesi. Det vet vi som er oppvokste ytterst i Lofoten, der himmel og hav møtes til skjebnesvanger tvekamp hver eneste dag, sommer som vinter, år ut og år inn.

For tiden bruker vi all ledig tid og energi til å oppgradere og pusse på båten, samt organisere alle de titusener av små og store ting som må være i orden for at man skal kunne konsentrere seg helt og fullt om å nyte turen. Vi skal ha fokus på sikkerhet og pålitelighet ombord. I tillegg arbeider vi meget aktivt med å skaffe oss gode samarbeidspartnere og sponsorer. Så langt har stort sett alle vi har vært i kontakt med vært meget positive og imøtekommende. Det har vært en stor glede og oppmuntring for oss!

Avreise er planlagt til rundt 20. august. For reiseruten vår, detaljer om båten, oss og andre ting, klikk deg rundt på siden vår. Den er fortsatt under konstruksjon, og alle innspill og feilmeldinger mottas med takk.

Rune og Finn Olav.

SNØSTORM: Å være fra Røst kan være en fordel når det gjelder vær. Dette bildet ble tatt ved kai i slutten av desember 2005. Stillehavet, here we come! Rune t.v. og Finn Olav t.h.
Nå skjer det!
Vi er to barndomsvenner som setter av gårde på jordomseiling i siste halvdel av august 2006. Avreisested blir den vesle øya Røst, ytterst i Lofoten, der vi begge har vokst opp.
Røst 03.01.2006
Artikkelen i Lofotposten
Artikkelen i Avisa Nordland
Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere
Gjestebok
Reiserute
Prosjektet
Bilder
Kontakt oss
Linker
Båten
Media om oss
Sponsorer
Om oss