ENGLISH

Bergen 11.09.2006
Vi krysset oss som vanlig ut til havs, og satte kurs mot Bergen. Vinden døde imidlertid hen, og vi måtte gå noen perioder for motor. Det regnet voldsomt, og presenningen vi hadde fått av Kjell for å bruke som provisorisk bimini kom virkelig til sin rett. Men nå var det Bergen, siste stopp før den store verden. Vi hadde mye å ordne der, så vi regnet med at det ble travelt.
Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere
VINDROR: Vi monterte vindroret mens vi var på Vollseth. Vi tror det ble bra, og gleder oss til å teste det ut over Nordsjøen. Været var fantastisk under oppholdet vårt.
Kjell hadde laget en dugelig fortøyning til Underveis nede på reden, og vi ble forlagt på loftet oppe i våningshuset. Været var nydelig, og vi ble en uke i stedet for 2 dager slik vi hadde tenkt. Vi badet, kjørte tur til Måløy, slappet av og monterte vindroret som vi fikk sendt direkte til Vollseth. Kjell og Knut hjalp oss, og vi tror at det ble veldig bra. Vi regner med å få prøvd det ordentlig ut over Nordsjøen, men sålangt ser det lovende ut.
VINDFULLT: Kysten langs Sogn og Fjordane kan være værhard. Her er brenningene i Refvika, som nesten stopper opp og blåser bakover i den kraftige motvinden.
Som vanlig vakte vi oppsikt, og bare dagen etter at vi hadde ankret opp begynte biler å stoppe oppe på veien, fotografere og se på båten vår. Morsomt og smigrende, selvsagt. De lokale mediene var på plass og laget flere store reportasjer om ”tørrfiskekspressen” fra Røst. Og i helgen tok Anja turen fra Førde for å hilse oss avgårde.

Det var trist å dra, men vi hadde med oss ferske brød, deilig plommesyltetøy og Grethes gryterett (døpt Gretherett av Finn Oiav) i lasten, og krysset oss ut av fjorden i sterk vind rett mot. Frokost spiste vi på havrettsrestauranten ved Kalvåg, en nydelig opplevelse.

VOLLSETH: Etter å ha hatt vindstille over Stadthavet gikk vi for motor inn fjorden til Nordfjordeid og Runes tante Grethe. Vi spiste oss opp og monterte vindroret som vi hadde fått sendt dit.
Vindroret montert på Nordfjordeid
MERKELIG STEIN: I Måløy ligger Kannesteinen, en merkelig stein som er formet av naturmaktene gjennom mange tusen år. Vi var på dagstur der sammen med Knut Arild, spiste is og kjørte rundt og så på den utrolig vakre naturen som finnes i Måløyområdet.
Om oss
Sponsorer
Media om oss
Båten
Linker
Kontakt oss
Bilder
Prosjektet
Reiserute
Gjestebok