ENGLISH

Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere
GOD HELLING: Å seile betyr at vind og sjø virker på båten på en helt annen måte enn med motorbåt. Selv i relativt rolig vær kan krengingsgraden komme ned mot 40-50 grader i kastene, spesielt når vinden kommer fra siden.
Turen over gikk denne gangen greit, selv om været i Norskerenna minnet om det vi hadde på første kryssingsforsøk. Men etter noen timer roet det seg, og vi har bare hatt noen få byger med kuling, resten har vi hatt frisk bris og fin seilevind. Vi har ikke hatt noen spesielle tekniske problemer denne gangen, noe vi er glade for. Forrige forsøk kostet oss en del kroner og arbeidstimer, og frister ikke til gjentakelse.
LERWICK: Underveis har ankommet Shetland, og ligger nå trygt i havn. Turen over fra Bergen var flott, med enkelte røffe partier innimellom.
Landkjenning på Shetland
I ENSOM MAJESTET: Det er tydelig at de fleste har avsluttet båtsesongen for i år. Den vanligvis så travle gjestehavnen er tom, og vi kan breie oss så mye vi vil.
Vi har tenkt å bruke Lerwick som base for å utforske Shetlandsøyene noen dager, og skal alt i morgen leie oss en liten bil, kjøre rundt og starte arbeidet med å fotografere, filme og lage reportasjer for media hjemme i Norge og ellers. Vi har som vanlig vakt mye oppmerksomhet, og mange stikker nedom for å se på oss eller slå av en prat. Det synes vi er utrolig morsomt.
Lerwick 14.10.2006
MOT NYE HORISONTER: Nordsjøen var i bedre humør denne gangen, og med unntak av noen røffe partier, hadde vi en fin tur over, med signifikante bølgehøyder på rundt 2 meter og perioder med sol.
Vi havnet dessuten uforvarende midt i den 19. fele- og trekkspillfestivalen på Shetland, og har kost oss med masse god musikk og vennlige mennesker i helga. Det er mange nordmenn her, og de lokale er svært vennligstilte overfor nordmenn.

I løpet av de neste dagene skal vi få laget en mer omfattende reportasje med bilder fra vårt besøk her på Shetland, og legge den ut på sidene her. Når det nærmer seg helg igjen, vil nok Underveis sette seil og begynne på reisen til Inverness i Skottland, en tur vi regner med å bruke vel to døgn på.

Om oss
Sponsorer
Media om oss
Båten
Linker
Kontakt oss
Bilder
Prosjektet
Reiserute
Gjestebok