STO OPP: De døde sto opp, og fryktelige vær- og lysfenomener viste seg på himmelen. Heldigvis varte det bare til solen sto opp, og vi har nå fått ansiktsfargen tilbake igjen.
Vi hadde bare vært i Loch Ness i 20 minutter før vi fikk se det verdensberømte uhyret. Med tanke på at enkelte har bodd her hele sine liv uten å se det, må vi vel sies å ha hatt utrolig flaks. Man skulle nesten tro hun hadde ventet på oss. Vi kom altså seilende intetanende inn på Loch Ness, og Finn Olav sto ved roret. Vi holdt begge utkikk, og jeg hadde kamera mens Finn Olav hadde videokamera. Begge harpungeværene lå også skuddklare sammen med en halvannen meter lang hytt. Plutselig hørte vi prustelyder, som av en enorm okse som pustet tungt. Vi snudde oss, og der, mellom oss og land, så vi ett eller annet lysegrått og buktende som beveget seg raskt og rytmisk. Vi fikk frem kameraene, og fikk fotografert og filmet det vi så.

Dessverre var avstanden på rundt 200 meter altfor stor til å bruke harpungeværene. Men Nessie svømte i nesten ett minutt i vannflaten før hun så oss og dukket under og forsvant. Hun var sølvgrå, 18-20 meter lang og hadde lang, slank kropp med et smalt hode og splittet tunge som hun slikket seg rundt munnen med. Nessie har knapt vært fotografert før, og bildematerialet du ser på denne siden er dermed unikt i verdenssammenheng! Da Nessie dukket under og en kjøttsulten Rune så lunsjen sin forsvinne i dypet, måtte Finn Olav holde ham igjen for at han ikke skulle iføre seg dykkerutstyret og plaske etter i jakten på en saftig MacNessieburger.

SKOTTLAND: Når høstmørket senker seg over det skotske høylandet er det høysesong for overnaturlige fenomener i Nessies rike. Allerede 20 minutter etter at vi hadde entret Loch Ness fikk vi et lite glimt av henne.
Nærkontakt med "Nessie"
Loch Ness 01.11.2006
SPØKELSESSLOTT: Slottet Urqhart ligger ved Loch Ness` bredder der innsjøen er på sitt dypeste, rundt 250 meter. I følge lokale eksperter finnes det en undervannsgrotte der som går dypt under slottet. Der bor antageligvis Nessie.
Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere
UTENFOR SKUDDHOLD: Nessie viste seg etter bare 20 minutter, og vi kunne observere henne i nesten ett minutt. Avstanden var for stor for harpungeværene våre, men vi fikk filmet og fotografert henne. Legg merke til splitt-tungen!
ÅNDER OG SKRØMT: Vi så syner i skogen, og selv om flere av spøkelsene så merkelig kjente ut, var vi sikre på at vår siste time var kommet. Bedøm selv på bildene!
ENGLISH

NAMNAM: Vi dro ut i skogen for å fotografere, og fant denne flotte soppen. Vi klarte ikke å dy oss, og måtte smake litt på den. Det skulle vi ikke gjort! Det som hendte etter det, er vanskelig å beskrive.
DE DØDES NATT: Halloween er de dødes natt, og i Skottland er spøkelseshistoriene mange. Underveis fikk dessverre også ukristelig besøk, og maken til søvnløs natt har vi aldri opplevd før. Skrekk og gru!
Men dette skulle dessverre vise seg ikke å bli den eneste uforklarlige opplevelsen vi hadde under vårt opphold i Skottland og Kaledoniakanalen. Skottland kryr av forlatte spøkelsesslott, og det går historier i de lokale avisene om store svarte kattedyr som hjemsøker hedene rundt landsbyene og tar sau og kyr nattestid. På selveste Halloween-natten 31. oktober, var skrømtene og liketerne kommet til landsbyen der Underveis lå for natten. Det ble en skremmende opplevelse! Det krafset under skroget, som om selve Nøkken ville grave seg inn i båten og fortære oss, og i skogene ljomet dødsskrikene. Flaggermus flagret i tusentall rundt i natten, og merkelige sky- og værfenomener viste seg. Vi fikk ikke et øyeblikks søvn den natten, det er sikkert.
I tillegg har ting begynt å forsvinne fra steder i båten, for deretter å dukke opp igjen senere på et helt annet sted enn vi la dem. Vi har også hørt rare lyder ombord, og mat forsvinner sporløst. Vi har rett og slett fått en merkelig følelse av ikke å være alene ombord lenger.

Vi ønsker med dette våre lesere en fryktinngytende Halloween og svarthøst! Brrrrr!!!!!

Om oss
Sponsorer
Media om oss
Båten
Linker
Kontakt oss
Bilder
Prosjektet
Reiserute
Gjestebok