ENGLISH

EN LITEN ORANGE BOK: Denne lille boka har skylden for at Finni startet barnesirkus og nå har forlatt skuta for å dra på pilegrimsreise til Edinburgh.
Før Sirkus Utrøst så dagens lys kjøpte jeg en bok som het "Circus in a Suitcase" skrevet av en utrolig personlighet ved navn Reg Bolton. Boken startet med en skildring om hvordan det første skotske barnesirkuset i Pilton like utenfor Edinburgh ble til. Skildringene var nesten helt like de erfaringene jeg selv hadde. Boka beskrev også veien videre og ble kokeboka i barnesirkus og staket ut veien for oss den første tiden. Uten den er det ikke sikkert det hadde blitt noe barnesirkus på Røst i det hele tatt.

Pilton er en liten forstad av Edinburgh og ligger ikke akkurat på solsiden. Boken beskrev Pilton på syttitallet som et område med murblokker med knuste vindusruter, lekeplasser og parkeringsplasser overstrødd med glass-skår, bilvrak, men også en og annen velstelt hage, og etterhvert et barnesirkus. Det Pilton som møtte meg nå var omtrent slik Reg hadde beskrevet det, men det var nok litt mindre søppel, ingen bilvrak og dessverre heller ikke noe barnesirkus lenger.

EDINBURGH: Finni har vært på pilegrimsreise til Edinburgh på leting etter røttene til barnesirkuset han selv startet for 8 år siden.
PETE SIMPSON: Pete på bryggen utenfor elvebåten Zazou der han driver resturant. En Finni opad dage bare 20 år eldre og med litt mere skjegg.
På min leting etter informasjon om barnesirkuset i Pilton fant jeg ut at Reg Bolton, sirkusets opphavsmann, hadde flyttet til Australia og fortsatt med barnesirkus der. Bra, tenkte jeg da kan jeg dra dit og møte ham der. Det er jo midt i reiseruta vår. Tre linjer lengere nede kunne jeg lese at Reg Bolton døde for et par år siden.

Etter litt mailing frem og tilbake kom jeg i kontakt med Pete Simpson som hadde jobbet med Reg midt på syttitallet og kjent han siden det. Nå bor Pete i Edinburgh og er med og driver restaurant i en bitte liten kanalbåt som heter Zazou. Hverken jeg eller Pete er av den akutt taletrengte typen. Det var få ord som ble utvekslet, men likevel mengder med informasjon. Pete kommer også til å være med på å lose meg videre på min leting etter røttene til mitt eget lille barnesirkus. Det er allerede flere sirkusreportasjer som ligger og koker oppi hodet mitt, så dere får ha meg unnskyldt, jeg har tross alt sirkusdilla.

Fort William 06.11.2006
PILTON: Pilton er i nærheten av hva man kan kalle Edinburghs slumstrøk, og ikke akkurat verdens navle. Finn Olav er trolig den første turist i historien som har kommet til Edinburgh bare for å oppleve dette stedet som selv folk som bor i Edinburgh knapt har hørt om.
MIDDELALDERBY: Edinburgh er en by full av gamle slott, kirker og storslåtte monumenter, en riktig turistmagnet. Men det er helt andre grunner som får Finni til å forlate skipet og oppsøke storbyen.
Avstikker til Edinburgh
Bidragsytere
Samarbeidspartnere
Sponsorer:

Om oss
Sponsorer
Media om oss
Båten
Linker
Kontakt oss
Bilder
Prosjektet
Reiserute
Gjestebok