ENGLISH

BREST: Etter over 2000 nautiske mil hadde vi endelig Brest i baugen. Vi vasket, ryddet og fortøyde Underveis ved en marina i byen, og satte oss på toget til Paris.
I romjulen reiser vi tilbake til Paris, der vi skal bruke en ukes tid, feire nyttår og se oss rundt i byen sammen Cedric, William og Anais. Rune har vært innom Paris flere ganger, men aldri fått sett seg rundt, mens Finn Olav har vært på besøk hos familien før. I begynnelsen av januar vender vi tilbake til Brest, der Underveis ligger ved kai og venter på oss. Vi har et par småreparasjoner å gjøre før vi setter kursen mot La Coruna i Spania.

I forbindelse med julen har vi tatt et lite tilbakeblikk på turen vår til nå. Vi har vært underveis i fire måneder. På den tiden har vi tilbakelagt mer enn 2.000 nautiske mil (3.500 kilometer) siden avreisen fra Røst. Vi har slitt oss frem i storm og kuling, sterke tidevannsstrømmer, regn og torden, og brukt to måneder på reisen fra Shetland og hit. Det har til tider vært et umenneskelig slit. Men det har først og fremst vært en fantastisk tur, og vi er skjønt enige om at jordomseilingen vår sålangt har svart til alle våre forventninger og mye, mye mer enn det.

BREST: Underveis har nådd Brest i Frankrike, og vi tar nå et par uker på land for å feire jul og besøke gode venner i Paris og London.
Brest 20.12.2006
Julefeiringen er Underveis
DELFINER: Vi så de første delfinene allerede i St. Georges channel, og her er det en "fransk" delfin som svømmer om kapp med Underveis inn mot Brest. De sorgløse og elegante dyrene gjorde oss glade, og talte sitt tydelige språk om at vi nå har nådd sydligere breddegrader.
Etter to døgns fin seilas fra Milford Haven nådde Underveis Brest. Vi har sett masse delfiner og hatt en flott tur på alle måter. Vi befinner oss i skrivende stund i Paris hos familien Randi og Jean-Charles Burgoint, der vi storkoser oss. Vi skal videre til London i morgen med TGV-tog, og skal feire julaften i Sjømannskirken i London. De disker opp med ribbe og norsk julemat, og vi skal skrive artikler og reportasjer derfra. Vi får bo hos Finn Olavs søskenbarn Unni, og gleder oss veldig til det.
SOLOPPGANG: Skipsfarten rundt Lands End og i den engelske kanal er formidabel, og vi måtte holde nøye utkikk. Mange av skipene var store, og vi følte oss til tider veldig små. Været var upåklagelig under ferden fra Milford til Brest.
Brest befinner seg på 48 grader og 15 minutter nordlig bredde, og Røst på 67 grader og noen minutter. Det betyr at klimaet er vesentlig mildere her enn der, noe vi vet å sette pris på. Når vi når La Coruna i midten av januar har vi forhåpentligvis noen varme og gode måneder foran oss før vi setter kursen mot Falklandsøyene utpå våren igjen. De har vi tenkt å nyte til fulle.

Enn så lenge koser vi oss på storbyferie, det er en absurd opplevelse å bo i en stor Parisisk leilighet etter å ha bodd ombord i en trang seilbåt i fire måneder. Tørre senger, gulv som står stille og man kan bevege seg fritt uten å se værmeldinger først. Glimrende! Vi vil med dette få ønske alle våre mange lesere en fantastisk god jul og et godt og fredelig nyttår.

Med hilsen fra oss på Underveis,

Rune og Finn Olav

Bidragsytere
Samarbeidspartnere
Sponsorer:

Om oss
Sponsorer
Media om oss
Båten
Linker
Kontakt oss
Bilder
Prosjektet
Reiserute
Gjestebok