ENGLISH

For Finni vil det å finne på noe å gjøre i påska ikke by på noe problem. Med den siste pakken fra Maritim AS ankommet er det mer enn nok å henge fingrene i. Av prosjekter som står for tur er opplegg av trykkvann det mest ommfattende. To små vannposer skal skiftes ut med en stor. Dette gjør at vi kan få plass til litt mere ferskvann. I tilegg skal det ned en liten varmtvannsbereder. For å få plass til denne må eksosanlegget bygges litt om. Elektrisk trykkvannspumpe og akumulatortank må monteres. Når alt er montert vil det være varmt og kaldt vann i kranen i byssa. Det vil også bli ferskvannsdusj i cokpit med varmt og kaldt vann. To campingdusjer av posetypen finnes også ombord. Finni har også delene som skal til for å lage en spyleslange med saltvann for utendørs bruk. Dette er kjekt å ha om man skal gjøre rent ting uten å måtte bruke av ferskvannet.

Det elektriske ombord begynner også som smått å komme i sammen. Solcellepanel og vindgenerator gir nå strøm til forbruksbateriene. Kablene til radaren er strukket men strømforsyningen til radaren er ikke riktig koblet ennå. Signalføringen ombord skal også bygges om. Sidelanternen skal fra å være en enkelt lanterne i baugen bli til en på hver side av targaen bak. Ved å gjøre dette håper vi at sidelanternene blir mer over vann enn under vann slik det fungerer i dag. De blir også synlige fra litt lengere avstand siden de kommer høyere opp. På festet i baugen monterer vi i stedet en hvit lanterne som vi håper skal fungere som islanterne. Batterikapasiteten skal også økes fra 2 forbruksbatterier til 3/4. For å få alt på plass og med den standarden vi ønsker kommer vi til å ta inn proffhjelp til den siste finishen på det elektriske anlegget.

Litt julaften blir det likevel når man får pakke fra Maritim AS. Det virker i hvertfall som om det er jul på innholdet i lommeboka. Julestemningen får man heldigvis fort tilbake igjen når man vet hvilke rabatter man får ved å kjøpe alt på en gang.
Jula varer helt til påske
Røst 12.04.2006
I alle fall ombord på S/Y Underveis. Nå må juletreet ned og vike plassen for påskekyllinger og påskeduk. Neste gang juletreet skal opp er forhåpentligvis vi og båten på andre siden av Atlanterhavet et sted.
Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere
Om oss
Sponsorer
Media om oss
Båten
Linker
Kontakt oss
Bilder
Prosjektet
Reiserute
Gjestebok