ENGLISH
De siste ukene har vi pakket, skruet, saget, svettet, vasket og ordnet for å bli klare for overfarten. Hundrevis av kilo med proviant og utstyr er tatt ombord og stuet. Trekvart tonn med diesel og drikkevann er tanket. Underveis ligger tungt i vannet.

To mann, 2800 nautiske mil over åpent hav, i en 34 fots seilbåt. Vi har gjort oss mange tanker om denne ferden, slik vi også har drømt om den i mange år. Vi føler at vi er klare. Trauste, solide og trofaste Underveis er mer sjødyktig, bedre utstyrt og i bedre stand enn hun var selv dengang hun først kjente smaken av sjøvann under kjølen sin, for over 20 år siden. Vi har lært mye og seilt mange tusen sjømil siden vi glade og fornøyde seilte ut forbi Skomvær fyr, vekk fra vårt kjære Røst, en vakker augustkveld for snart åtte måneder siden. Skjønt, av og til føles det som om det er mange år siden allerede. Tiden flyr, og strabasene har vært mange. Men det har også gledene og naturopplevelsene.

LAS PALMAS: I det du leser dette har S/Y Underveis heist seil og startet på den lange ferden over Atlanteren. Et verdenshav skal krysses, og et nytt kontinent skal utforskes. Nye kulturer skal oppdages og nye vennskapsbånd skal knyttes.
Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere
Hjemmehavn
RØST

MOT NYE HORISONTER: Utseilingen fra havnen i Las Palmas sett fra mastetoppen vår. Bak horisontlinjen der ute venter et nytt kontinent, og lovnader om nye eventyr og opplevelser.
FULLASTET: Vi har tatt ombord hundrevis av kilo med proviant, og trekvart tonn med diesel og drikkevann. Her fra framdekket før vi begynte å stue.
I det vi nå forlater Afrika og Den gamle verden er det umulig å ikke tenke tilbake på de som har gjort denne reisen før oss. Ikke minst de aller første. Leiv Eriksson, Columbus, Cortez. De hadde verken GPS, satelittelefoner, Navfax eller redningsflåter. Men de seilte flere store skip i følge, hadde hundrevis av menn som mannskap, og de var like eventyrlystne og spente som vi. Vi har delt et herremåltid før vi dro, slik det sømmer seg to Atlanterhavskryssere. Og vi har tatt hver vår lange dusj, i visshet om at det kan bli en måned til neste gang vi kan dusje i ferskvann, og dusje så lenge vi vil.
FORVENTNINGFULLE: Vi har drømt om og planlagt denne havkryssen i mange år. Nå er det alvor, og vi gleder oss til utfordringene og de store naturopplevelsene. Og på andre siden av havet venter nye eventyr, nye umistelige minner og opplevelser.
Mot Den nye verden
Las Palmas, Gran Canaria, 12.04.2007
Pressebilder:
Rune og Finni paa dekk.jpg
Varer paa dekket 1jpg
Finni rorvakt Biscaya 1.jpg
Delfiner i flokk.jpg
Delfin for baugen.jpg
Delfin og Rune.jpg
Delfiner viser vei.jpg
Vi er fulle av forventninger til reisen over, men også til det som møter oss på andre siden. Vi setter kursen mot øya Trinidad i de små Antiller, Karibien. Vi tror at vi skal klare å tilbakelegge distansen over på 22 døgn, det vil si at vi ankommer Trinidad den 4.-5. mai. Det vil ikke bli oppdateringer på nettsidene våre før den tid, og vi kan ikke svare på mail. Men vi kan motta sms og telefonsamtaler på satelittelefonen vår. Vi kommer til å bli veldig glade for alle hilsener og livstegn, så vi håper at så mange som mulig sender oss noen ord. Husk å skrive navn og mailadresse, så vi kan svare når vi kommer til land.

Du kan sende oss gratis sms ved å klikke deg inn på www.iridium.com og følge anvisningene. Satelittelefonen vår har nummer + 881631425148.

Men nå, nå er det bare oss og havet.

Rune og Finn Olav

Om oss
Sponsorer
Media om oss
Båten
Linker
Kontakt oss
Bilder
Prosjektet
Reiserute
Gjestebok