ENGLISH
Forrige gang vi krysset en sånn milepæl var på Galàpagos, da vi krysset 90-graders meridianen og ekvator samtidig. Den internasjonale datolinjen går fra Nordpolen til Sørpolen gjennom Fijiøyene, som vanligvis er de første som går inn i et nytt år. De feirer altså nyttår hele 11 timer før vi i Norge gjør det. Samtidig er naboøyene på Amerikansk Samoa, noen hundre mil lenger øst, 12 timer bak oss i Norge, og de feirer dermed nyttår hele 23 timer etter at Fijianerne har skutt opp sitt fyrverkeri og drukket sin sjampis. Forvirret? Vi også, men det er egenlig ganske enkelt. Sjekk denne linken for mer informasjon om den internasjonale datotidslinjen.

Nord for Fiji er det et havbunnssystem med dybder som strekker seg fra over 3000 meter og helt opp mot bare noen titalls meter på grunnene. Dette gir grunnlag for svært rike fiskerier, og vi på Underveis, som tidligere bare har hatt sånn passe fiskelykke, ble plutselig storskippere. Hver dag kunne vi dra opp en ny delikatesse, tunfisk, barracuda og mahi-mahi fant sin vei ned i gryta. Det er jo dessverre altfor mye mat i en slik fisk for to mennesker, så vi skjærer ut de beste stykkene til filet, strimler og henger sporbitene til tørk i targabøylen og resten må vi dessverre kaste til haiene.

I det vi nå nærmer oss vår neste destinasjon, Port Vila i Vanuatu-gruppen, venter det oss nye og spennende eventyr. Vanuatu blir dessverre også vår siste stopp før Australia, og da er vårt Stillehavseventyr over for denne gang.

Underveis har krysset datotidslinjen.
hjemover mot Røst. En ny milepæl
mahi-mahi (gullmakrell) og gjen
Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere
Hjemmehavn
RØST

DATOLINJEN: Vi var litt usikre i det vi
Var den godt merket? Ingen grunn til
Datolinjen var merket med en tykk, rød
øyet kunne se, fra nord mot sør. Vips,
Datotids
Port Vila, Efate, 26.10.2008
FISKELYKKE: Rune fisker, og Finn Olav poserer med fangsten. Her med en meterlang mahi-mahi (vi tror den heter gullmakrell på norsk). Skal si den smakte, smørstekt og fersk!
Gjestebok
Reiserute
Prosjektet
Bilder
Kontakt oss
Linker
Båten
Media om oss
Sponsorer
Om oss
nærmet oss datolinjen. Ville vi se den?
bekymring, som vi skulle få se.
meridianlinje som strakte seg så langt
der hadde vi krysset den!

Vi teller nå lengde-gradene baklengs
for oss. Vi feiret nyfisket og smørstekt
vunnet ungdom.
linjen krysset


KOKFISK: Denne lubne tunfisken ser kanskje ikke så imponerende ut, men du verden så fet og fin filetene var. Akkurat passe kokningsstørrelse for to personer.
VIPS, SÅ VAR VI DER: Underveis har krysset datotidslinjen. Sydhavskonge Ellingsen viser sin begeistring.

180 GRADER ØST/VEST: