ENGLISH
Nok en milepæl ble nådd for Underveis da vi krysset ekvator ca. klokka 02.30 lokalt tid, tirsdag den 26. Februar. Føret fra Panama har vært relativt vindstille hele veien, med enkelte såkalte squalls, lokale regnstormer, og vekselvis sterk medstrøm og sterk motstrøm.
PUERTO AYORA: Vi har krysset ekvator og 90-lengdegraderslinjen og befinner oss nå på øya St. Cruz i Galàpagos-arkipelet. Her kravler iguanene rundt i gatene, og selv insektene er helt tamme.
Sponsorer:
Samarbeidspartnere
Bidragsytere
Hjemmehavn
RØST

SQUALL: En squall, eller floing som vi sier på Røst, under utvikling. Disse lokale stormbygene som finnes i stillebeltet rundt ekvator kan være svært intense og slitsomme, selv om de ofte bare varer fra 15-20 minutter til et par timer.
Vi har krysset ekvator
Puerto Ayora, Galapagos, 27.02.2008
Vi befinner oss nå i Puerto Ayora, som med sine 17.000 innbyggere er den største byen på Galàpagos. Vi har reparert et par småting ombord, og tar nå ombord diesel, vann og proviant for den videre ferden mot Påskeøya.
VIPS, SÅ VAR VI DER: Underveis har krysset ekvator, og på den sørlige halvkule er det nå sensommer. Vannet renner motsatt vei i vasken, og vi har alle følelser av å være "opp ned".
På Påskeøya skal vi treffe foreldrene til Rune, som kommer dit for å feire påske og ha en real familiegjenforening. Litt av et sted, vil noen si, og Rune gleder seg som en unge til å se mamma og pappa igjen. Men først skal vi nyte noen deilige dager på Galapagos med fotografering, snorkling, journalistikk og avslapping.
NÅN SÅRTES GREJ: Finn Olav er sjef for alle midlertidige permanente løsninger ombord når vi er på havet, og her er det dynamoen som har løsnet fra blokka, slik at vi ikke lader. Litt ledning, et skrujern og en tang, og dermed var problemet løst til vi kom i havn.
Gjestebok
Reiserute
Prosjektet
Bilder
Kontakt oss
Linker
Båten
Media om oss
Sponsorer
Om oss